4273c74a adbf 49c7 bf49 0147a98dce0a

Foto en interview: DuivenPost

 

Crowdfunding voor actie ‘Zorgkanjers’

 

Het evenement ‘Zorgkanjers Bedankt!’ gaat een nieuwe fase in. Op woensdag 10 maart was de aftrap van een grote crowdfunding-actie voor het evenement, dat op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli wordt gehouden in het Horsterpark. Gratis feestdagen voor alle zorgmedewerkers die wonen of werken in Duiven, Groessen, Loo of Westervoort en zich hebben ingezet (of nog steeds inzetten) voor de strijd tegen corona. 

Achter de schermen is al veel gebeurd. Het organisatieteam mag dan staan (de mensen achter het evenement ‘Dickens in de Liemers’), er moet veel werk worden verzet om concreet invulling te geven aan de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen. “Het ziet er goed uit”, zegt initiatiefnemer André Oudendag. “Grote partijen als de beide gemeenten, MKB Duiven, Rotary Duiven en Lionsclub Duiven hebben zich aangesloten en we beginnen nu met de crowdfunding-actie. We hopen dat veel mensen willen bijdragen aan een geweldig feest voor al die fantastische zorgmedewerkers.” Ook de Duiven Post en de Westervoort Post ondersteunen de actie van harte.

‘Zorgkanjers Bedankt!’ werkt met een begroting van 50.000 euro. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat ongeveer duizend zorgmedewerkers zich in het Horsterpark zullen laten fêteren. André Oudendag: “Eten, drinken, activiteiten en een bloemetje, dan zit je gauw aan dertig euro per persoon. Keer duizend is 30.000 euro. Daarnaast begroten we 20.000 euro aan facilitaire kosten.”

De eerste 5000 euro van de gemeente Duiven zijn binnen. Helaas ging Westervoort niet in op het verzoek een vergelijkbaar bedrag te storten. André: “Jammer, maar we hebben er begrip voor omdat Westervoort onder financieel toezicht staat. Daar staat tegenover dat we wel facilitaire ondersteuning krijgen van 1Stroom, de ambtelijke organisatie.”

Kostendrukkend werkt ook de afspraak met MKB Duiven en Ondernemend Westervoort dat de opbouw voor de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen ook gebruikt gaat worden door de ondernemersverenigingen voor hun gezamenlijke, culinaire evenement Pruuvement.

De zorgmedewerkers die in juli de ‘Zorgkanjers Bedankt!’-dagen bezoeken, zullen daar op allerlei manieren worden onthaald. Volgens André Oudendag zijn alle partijen en verenigingen die hij benadert, waaronder muziekverenigingen en dansgroepen, enthousiast over het aanstaande event. Hetzelfde geldt voor het Candea College, dat leerlingen in het kader van hun maatschappelijke stage wil laten bijdragen. André Oudendag: “Ze doen allemaal graag mee. Als er een toezegging is gaat het vervolgens om het in de juiste vorm gieten en het maken van definitieve afspraken. Veel werk, maar we hebben nog even. Het gaat lukken.”

In het straatbeeld in Duiven en Westervoort wordt het evenement de komende weken ook meer en meer zichtbaar. Zo zullen in perken rode bloemen worden ingezaaid in de vorm van een hart, het logo van Zorgkanjers. André: “We zijn aan alle kanten bezig en hopen op ondersteuning. Financieel en in de vorm van ‘handjes’. Er is genoeg te doen.”

Top